Arresleeën bij de kinderdijke molens

HomeArresleeën bij de kinderdijke molens
Laden Evenementen

Op zaterdag 28 januari willen we samen met De Menners een arresleerit op wieltjes gaan houden. Glijen en Rijen bestaat dit jaar 60 jaar. De eerste rit over het ijs werd verreden vanaf Alblasserdam naar Kinderdijk. We proberen nu een beetje dezelfde route te rijden, maar dan over het asfalt.

 

We willen eerst een stukje door Alblasserdam rijden. Onze eerste stop is bij de familie P. Verspuij op het Kortland in Alblasserdam. Na de stop willen we via de Kortlandse kade langs de ijsclub richting Kinderdijk gaan rijden. In de route zitten een aantal bruggen. Misschien is een broek wel handig en anders een slag om de boom.

 

Als we via de middenkade het molenpad naar Kinderdijk pakken stoppen we bij het bezoekerscentrum. Daar worden we voorzien van een lekkere kom erwtensoep.

Als we de soep op hebben rijden we weer terug naar de stal waar we ingespannen hebben. Daar praten we nog wat na onder het genot van een drankje.

 

Inspannen vanaf 11 uur op de Blokweerschekade nr 5 in Alblasserdam

Let op: U rijdt eerst via de molenkade de dijk af, dat wordt na 400m Blokweersche kade. Het is een fietspad. Mocht u een politie/Boa tegenkomen dan zegt u dat u bij stal Smit moet zijn. Dit geldt ook voor de terugweg als u ze dan tegenkomt.

 

Vertrek rit +/- 12:30

 

Zorg in ieder geval voor een mooie en verzorgde aanspanning met bijbehorende kledij

Opgeven

(Als de rit vanwege slechte weersomstandigheden niet kan doorgaan, hebben we 4 februari als reserve datum staan)

 

Graag opgeven voor 18 januari bij Annelies Smit 06-30807848 (Glijen en Rijen) of Francien Huizer 06-12677678(De Menners)

Ga naar de bovenkant